Utbildningar & event

Mycket att lära och uppleva

Ett brett utbud av utbildningar för våra personliga assistenter

Vill du gå en av våra utbildningar? Vad kul! GIL satsar på kontinuerlig utbildning av arbetsledare och assistenter. Vi vet att en arbetsledare som känner till sina rättigheter och skyldigheter gentemot sin personal bidrar till att skapa en trygg, stabil och intressant arbetsplats. Vi vet att assistenter som visas uppskattning och ges möjlighet till fortlöpande utbildning leder till motiverade och trygga assistenter som trivs och tycker det är roligt på jobbet.

Digitala utbildningar

Vi tycker det är viktigt att träffas, på riktigt. Men ibland är det praktiskt eller nödvändigt att kunna delta online. Därför har vi några utbildningar via Zoom. För att delta behöver du en dator, telefon eller läsplatta samt Internet och högtalare / hörlurar. Utbildningarna är direktsända och vi uppmuntrar alla som deltar att ha kameran på, ställa frågor och diskutera precis som vanligt!

NÅGRA UTBILDNINGAR ÄR OBLIGATORISKA

Alla assistenter som jobbar hos oss går utbildningarna Introduktionsutbildning för assistenter och Ergonomi teori. Har man lyft på sin arbetsplats ska man också gå Ergonomi förflyttning. Vi har även en obligatorisk tredagars arbetsledarutbildning för nya arbetsledare. Du är givetvis välkommen att gå om en, två eller tre av dagarna, om du vill uppdatera dina kunskaper!

ANMÄL DIG

För att gå en utbildning så måste du anmäla dig. Anmäl dig i Primass under menyn Evenemang. Du kan också kontakta kontoret på utbildning@gil.se eller ringa 031-63 64 80. Vi kan inte ta emot några anmälningar via vår telefonsvarare.

Innan utbildningen skickar vi en bekräftelse och en kallelse med all information du behöver.

Du som är assistent måste komma överens med din arbetsledare om vilka utbildningar du ska gå och när det passar – innan du anmäler dig.

SISTA ANMÄLNINGSDAG

Utbildningsformulären är öppna ända fram till dagen innan utbildningsdagen. Bra när det plötsligt uppstår en möjlighet att komma ifrån och fylla dagen med fortbildning! Välkommen med din anmälan!

VIKTIGT OM UTEBLIVEN NÄRVARO

Tänk på att du måste avboka din plats om du blir sjuk eller får förhinder av något slag, så att din plats kan gå till någon på väntelistan. Utebliven närvaro utan att du meddelat oss innan resulterar i att vi fakturerar den assistansberättigades omkostnadskonto 1 000 SEK. Avboka genom att mejla utbildning@gil.se eller avanmäl dig i Primass under Evenemang.

Vanliga frågor om GIL:s utbildningar

Får jag lön när jag är på utbildning?

Alla anställda får betalt under utbildningar anordnade av GIL!

Får jag mat? / Jag är allergisk!

Under utbildningar i våra lokaler så får du fika, eller fika och lunch, beroende på hur lång utbildningen är. Vi erbjuder alltid vegetarisk / vegansk mat samt alternativ vid allergier, gör en notering om dina behov i din anmälan. I övrigt hänvisar vi till salladsbaren i huset.

Vad kostar det att gå en utbildning?

Flertalet av GIL:s utbildningar är gratis. Utbildningskostnaden ligger inbakad i den administrativa avgiften. De utbildningar som inte är kostnadsfria kan betalas med den assistansberättigades omkostnadsmedel. Priset står angivet på respektive utbildningssida.

Finns det fler utbildningar?

Du kan gå andra utbildningar och föreläsningar med koppling till personlig assistans, utöver de vi listar här på hemsidan. Du kan även få hjälp från kontoret med att hitta lämpliga utbildningar. Vi samarbetar med utbildare inom många områden. Den här typen av utbildningar ingår dock inte i administrationsavgiften, utan bekostas av den assistansberättigades omkostnadsmedel. All utbildning sker i samråd med arbetsledaren.