Assistenter

Passerat event

Assistentutbildning Intro (ONLINE)

Assistentutbildning I (ONLINE) är en webbsänd obligatorisk introduktionsutbildning för personliga assistenter som arbetar i GIL. Denna version är för dig som använder Primass för att tidrapportera.

För att delta i vår live-sända utbildning så behöver du en mobil, dator eller platta med uppkoppling och hörlurar.

Utbildningen innehåller det viktigaste från vår vanliga assistentutbildning. Våra föreläsare går under tre timmar igenom filosofin och levnadssättet Independent Living, värt att veta om FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättningar, LSS, arbetsgivaransvar, kollektivavtalets roll och anställningsförhållanden generellt. Vi går också igenom det du behöver veta om lön, tidrapporter och förmåner. Vi behandlar även ämnet arbetsledare och yrket personlig assistent under utbildningen. Det kommer finnas möjlighet att ställa frågor.

Du får självklart lön för din medverkan.

Vår målsättning är att du efter genomgången utbildning ska känna dig trygg i din roll som personlig assistent samt ha en grundkunskap om GIL och vår filosofi och ha vetskap om vem du ska kontakta vid behov.

Denna onlineutbildning uppstod som en anpassning till pandemin när vår ordinarie utbildning var satt på paus. Den blev dock en framgång och går nu parallellt med utbildningar på plats.

Från och med hösten 2022 görs alla anmälningar till utbildningar i Primass. Du hittar utbildningarna bakom knappen EVENEMANG i den röda vänstermarginalen. 

  • Övrig info: För att delta i vår live-sända utbildning så behöver du en mobil, dator eller platta med uppkoppling och hörlurar.