Assistans

personlig ASSISTANS

Ansöka om personlig assistans hos GIL

GIL samordnar personlig assistans sedan 1989 och är grymt bra på det. Vi har siffror som stöder det, lång personlig erfarenhet både i styrelsen och på kontoret och vi har referenser om du vill ha. Och glöm inte – att byta assistansanordnare är inte svårt.  Vi sköter nämligen (nästan) allt!

Det finns några särskilt bra grundvalar i GIL, där vi skiljer oss från mängden. Här har du dem!

Assistansen utGår från den assistansberättigade

Vi pratar inte bara om ett självbestämt liv utan omsätter det också i praktiken. Därför finns inte arbetsledaren på något av våra kontor utan på plats, i verksamheten, i vardagen. Antingen är den assistansberättigade själv arbetsledare, eller så utses en person som har särskilt ingående kunskaper om den assistansberättigade. Det kan vara en assistent eller en förälder, till exempel.

Vi gillar att träffas!

Vi är ett kooperativ, där vi står upp för varandra och ser oss som delar av en större helhet. Om du söker ett sammanhang med aktiviteter, nätverksträffar och möten mellan människor, så har vi också det. Är inte julfester, filmkvällar, styrelsearbete eller flytta-hemifrån-nätverk något för dig, så är det okej.

Blygsamhet

vi vill förändra världen

I vårt arbete för att förändra och förbättra världen så tar vi avstamp i humor, somliga kallar det kanske galenskap! Vi fokuserar på frågor som bemötande, tillgänglighet och personlig assistans. Många av våra initiativ har uppmärksammats i media och vunnit priser. Kanske har du hört talas om CP-ölet, parkeringsplatskonverteraren eller CP-fria zoner?

Ta mig till kampanjerna

Vi har ett brinnande socialpolitiskt engagemang och  en övertygelse om att vi kan förändra (förbättra) världen. Vi genomför en rad olika banbrytande kampanjer och aktioner för att uppmärksamma medmänniskor och politiker om hur det ser ut i vårt samhälle när man har en funktionsnedsättning.

STABIL ANORDNARE

GIL är ingen dagsslända utan ett tryggt och bra val för dig som söker en assistansanordnare med extra allt. Vi har alla tillstånd som behövs och en lång erfarenhet. Vi har sysslat med personlig assistans i över 30 år, vi är en stabil assistansanordnare!

Personlig erfarenhet av personlig assistans

GIL samordnar personlig assistans utan vinstintresse sedan 1989. Vår långa erfarenhet är din trygghet. Alla i styrelsen, vår verksamhetsledare och flera på kontoret har personlig assistans eller erfarenhet av personlig assistans i familjen. Vi vet alltså vad vi sysslar med.

Kollektivavtal

Givetvis är vi kollektivavtalsanslutna, avtalet framförhandlat mellan Fremia och Kommunal är det som gäller för assistenter anställda i GIL.

IfA-godkänd anordnare

Vi är exempelvis IfA-godkända anordnare. IfA är en intresseorganisation för assistansanvändare och godkännandet erhålls vid bra resultat i deras enkätundersökningar. Det senaste IfA-godkännandet utfärdades 2020.

Branschorganisation med etiska riktlinjer mot fusk

Vi har sysslat med personlig assistans i över 30 år, vi är en stabil assistansanordnare! Vi är knutna till en branschorganisationen, KFO Personlig assistans som är till för anordnare av idéburen personlig assistans. Branschkommittén har etiska riktlinjer, man vill påvisa att det går att driva assistans på ett hederligt vis med god kvalitet och med den assistansberättigade i fokus. Inget fusk! De etiska reglerna syftar till att kunna utesluta medlemmar i branschorganisationen som inte följer den vägen.

Detta kan man stolt bära med sig: Alla i GIL är anslutna till eller anställda av en anordnare som har sådana etiska regler i arbetsgivarorganisationen!

Tillstånd att bedriva assistans

Sedan den 1 januari 2011 krävs det tillstånd från Socialstyrelsen / IVO för att bedriva verksamhet inom personlig assistans. Det har vi. Vi ser det kravet som något gott, och nödvändigt: tillståndet är ett steg mot tryggare assistans med högre kvalitet i såväl enskilda uppdrag som för branschen i stort.

Referenser och goda omdömen i sociala medier

Det är lättare att ta ett beslut att byta assistansanordnare om man vet vad andra tycker. GIL har en hel drös recensioner på Eniro, Facebook och Google. Snittbetyget är 5 av 5 stjärnor på Eniro, 4,5 stjärnor av 5 på Facebook och 4,6 stjärnor av 5 på Google (2021).

Söker du referenser att tala med innan du bestämmer dig för att byta till GIL som assistansanordnare, så har vi givetvis referenspersoner som du kan prata med.