Assistans

personlig assistent – utbildningar

Utbildningar för våra personliga assistenter

GIL satsar på kontinuerlig utbildning av personliga assistenter. Vi tror att assistenter som visas uppskattning och ges möjlighet till fortlöpande utbildning leder till välutbildade, motiverade och trygga assistenter som trivs och tycker det är roligt att arbeta hos oss.

GIL har tre obligatoriska utbildningar: Assistentutbildning, Ergonomi Teori och för dig med lyft på jobbet: Ergonomi förflyttning.

De flesta utbildningarna som GIL håller ingår i den så kallade 20-kronan, som är vår administrativa avgift. De kostar alltså inget att delta. Som assistent bör du dock alltid ta upp utbildningsbehovet och stämma av datum med din arbetsledare.

Vanliga frågor om utbildningar

Får jag betalt när jag är på utbildning?

Självklart får du betalt under utbildningen! Du får också fika och lunch, se vad som gäller under respektive utbildning!

De flesta utbildningarna som GIL håller ingår i den administrativa avgiften. Det kostar alltså inget att delta. Som assistent bör du dock alltid stämma av datum med din arbetsledare så att det inte krockar med schemat.

GIL:s assistentutbildning kompletteras av en teoretisk och en praktisk utbildning i ergonomi. Det kan vara skönt att lära sig en del om kroppen, särskilt om man har fysiska arbetsuppgifter, som lyft. Efter ungefär ett år i jobbet kan du gå kursen Assistentutbildning II. Det är en populär och uppskattad workshop!  Du hittar hela vårt utbud i utbildningskatalogen och på hemsidan.

Måste jag anmäla mig till utbildningen?

Ja du måste anmäla dig till våra utbildingar. Anmäl dig på hemsidan eller ring 031 – 63 64 80.

Vi kan inte ta emot några anmälningar via vår telefonsvarare.

Hur gör jag för att avboka mig från en utbildning

Du måste avboka din plats om du blir sjuk eller får förhinder av något slag. Utebliven närvaro utan att du meddelat oss innan resulterar i att vi fakturerar den assistansberättigade 1 000 SEK. Avboka genom att mejla utbildning@d.gil.se eller ring 031-63 64 80.

Får man någon mat när man är på utbildning?

Under utbildningen så får du fika, eller fika och lunch, beroende på hur lång utbildningen är. Det framgår alltid på din kallelse vilken mat som gäller på det aktuella utbildningstillfället. Vi erbjuder alltid vegetarisk / vegansk mat samt alternativ vid allergier, gör en notering om dina behov i din anmälan. För övrigt hänvisar vi till salladsbaren i huset.

Assistentutbildningar på GIL

GIL satsar på kontinuerlig utbildning av personliga assistenter. Vi tror att assistenter som visas uppskattning och ges möjlighet till fortlöpande utbildning leder till välutbildade, motiverade och trygga assistenter som trivs och tycker det är roligt att arbeta hos oss.

Det finns inga kommande events