Assistans

VA ASSISTENT

Utbildning personlig assistent

För att jobba som personlig assistent behövs oftast ingen särskild utbildning. Oftast är det viktigare med den personliga kemin.

260 personer med behov av personlig assistans har valt GIL som assistansföretag. Varje person har sin egen assistentgrupp. I varje grupp finns en arbetsledare. Arbetsledaren är den assistansberättigade själv. Om den assistansberättigade inte kan föra sin egen talan eller inte är myndig så utses någon som kan tolka den assistansberättigade till arbetsledare. Det är ofta en anhörig eller en personlig assistent.

Det är arbetsledaren som anställer personliga assistenter. Det innebär att det finns 260 chefer att söka jobb hos i GIL. Du kan söka flera jobb inom GIL samtidigt.

Erfarenhet och utbildning

Det är arbetsledaren som avgör vilken kompetens som efterfrågas hos personalen. En del vill ha någon som jobbat inom vård eller omsorg. En del personer vill inte alls förknippa sitt behov av personlig assistans med vård och undviker personer med vårderfarenhet. Somliga vill ha någon som är i ungefär samma ålder som en själv. En del vill ha personliga assistenter av samma kön, eller av motsatt kön. En del bryr sig inte om kön alls.

Beroende på vem som du ska jobba hos så kan kunskap inom eller erfarenhet av autism, epilepsi, trakeostomi, tecken som stöd, lågaffektivt bemötande, AKK, Bliss, slemsug eller sondmatning vara betydelsefullt.

Gemensamt för merparten av alla grupper är att det är den personliga kemin som avgör om man får jobb eller inte. Man kan ha fantastisk kemi med en av de assistansberättigade i GIL, men fungera riktigt dåligt med en annan.

GIL har utbildningar för dig som är anställd. Introduktionsutbildningen och ergonomi teori samt i de fall där lyft förekommer är obligatoriska. Andra utbildningar som vi återkommande håller är:

  • Utbildning autism
  • Utbildning epilepsi
  • Utbildning brand och hjärt- och lungräddning

Assistentutbildningar på GIL

GIL satsar på kontinuerlig utbildning av personliga assistenter. Vi tror att assistenter som visas uppskattning och ges möjlighet till fortlöpande utbildning leder till välutbildade, motiverade och trygga assistenter som trivs och tycker det är roligt att arbeta hos oss.

Det finns inga kommande events

Söka jobb personlig assistent

Om du har en utbildning som du tror är relevant så ska du förstås nämna den när du söker jobb. Men allra viktigast är att nämna varför just du passar bra för en viss tjänst.

När du söker jobb som personlig assistent så är det en fördel för dig som arbetssökande om du skriver ett personligt brev baserat på vad som står i just den annonsen som gjort dig intresserad. Använd dig av informationen du får i annonsen och skriv i ditt personliga brev vad det är med den informationen som gör att du tror att du passar extra bra för tjänsten.

Om det står att man ska vara punktlig och du vet med dig att du alltid är på plats fem minuter innan, så skriv det! Om det står att personen i fråga älskar GAIS och du har tapetserat om ditt sovrum i makrillens färger som en hyllning till ditt favoritlag, så skriv det! Om det står att den som söker assistent älskar det franska köket, och du är en hejare på pommes duchesse och coq au vin, så skriv det! Du kommer vinna mycket på att skriva ett personligt personligt brev.

Vi har en del tips och råd till dig som vill lyckas bättre med att söka jobb. Lycka till!