Alla nyheter
26 September 2022

Halloween på GIL

Halloween på Liseberg – släng dig i väggen! I år kör vi vårt eget event på GIL:s kontor i Göteborg. Det blir ett fullspäckat Halloween-event med bland annat fika, pumpor, quiz, tatueringar och äckliga sår!

Onsdagen den 26 oktober tar mörkret över på GIL:s kontor i Göteborg. Då bjuder vi in dig som är assistansberättigad, arbetsledare eller assistent till en heldag full av kusliga aktiviteter. Alla aktiviteter är gratis.

Till somliga aktiviteter behöver du anmäla dig, så att vi kan köpa in lagom mycket fika / pyssel. Ta reda på vad som gäller. Alla eventen finns samlade i vår kalender.

Dessutom kan du vara med och bestämma vad som ska bli Anders Westgerds första tatuering. Han låter nämligen de demokratiska krafterna i GILstyra. Föreslå något som Anders ska tatuera. Vi väljer ut några av förslagen som ni sedan får rösta på. Vinnande förslaget hamnar på Anders kropp!

Uppdatering: Efter omröstningen är resultatet nu klart. Du är välkommen att komma och se på när det händer på onsdag klockan 11.00!

Två spöken i ett växthus, en håller en pumpalykta
Tre tjejer med halloweensmink och dockor.

Rysligt quiz

Ett quiz på temat rysligt och spöklikt och vi utlovar otäckt bra priser till värdiga vinnare och kanske kanske vi också har ett eller annat tröstpris? Ingen anmälan krävs. Drop-in i mån av plats! Max ett quiz per person.

Rysliga quiz

Gör en pumpalykta

Vi fixar pumpor och tillbehören som behövs för att göra din egen halloweenpumpa! Handledning och tips och trix får du från kontorspersonalen. Paxa en pumpa genom att anmäla dig.

Pumpalykta

Smink-workshop

Två olika workshops på temat Halloween-sminkningar. Lär dig hur man sminkar ett riktigt äckligt sår eller ett schysst Halloween-fejs. Perfekt för nästa fest eller Trick or treat! Drop-in i mån av plats.

Smink-workshop

ett ungefärligt schema

Onsdagen den26 oktober

11.00-19.00: Tatueraren Nils, intresseanmälan krävs (fullbokat)

13.45-14.45 Ryslig quiz med otäckt bra priser, drop-in

14.45-16.00 Halloweeninspirerad fika, anmäl dig i Primass

16.00-17.00 Smink-workshop: Äckliga sår, drop-in

16.00-17.00 Ryslig quiz med otäckt bra priser

16.00-18.00 Pumpalykta, anmäl dig i Primass

17.30-19.00 Smink-workshop: Halloween-smink, drop-in

Onsdagen den26 oktober

11.00-19.00: Tatueraren Nils, intresseanmälan krävs (fullbokat)

Bild på händer med blåa handskar och tatueringsmaskin, tatuerar ett träd
Anders Westgerd skrattar, mest himmel i övrigt.

Tatueringar av Nils

Tatueraren Nils Belander (Instagram: @nilsbelander.tattoo) tatuerar mindre motiv utan kostnad! Tänk smått! Rimliga motiv är texter med få ord, motiv med linjer, eventuellt mindre skuggningar. Intresseanmälan krävs.

Läs mer om eventet

Halloweenfika

Vi bjuder på något gott att fika på, inspirerat av halloween förstås. Du behöver anmäla dig, så att vi har en chans att köpa lagom många bakverk. Glöm inte att ange om du har allergier!

Boka fika

rösta på vad Anders ska tatuera!

Anders Westgerd låter de demokratiska krafterna styra. Föreslå något som Anders ska tatuera. Vi väljer ut några av förslagen som ni sedan får rösta på. Vinnande förslaget hamnar på Anders kropp!

Till formuläret

Alla aktiviteter utom tatuerandet är inställt den 27 oktober, eftersom ingen anmält sig.
Men den 26 oktober är det istället fullt hus! Fullt ös!

Nyheter från GIL

19 November 2022

Det stora toalettpriset 2022

19 november betyder FN:s Världstoalettdag! För oss på GIL är det en av årets stora dagar, eftersom vi då delar ut Stora toalettpriset till schyssta anpassade toaletter. I år går priset till Poppels Citybryggeri.

27 October 2022

Välkommen på julbord!

Bokningarna till årets tre julbord i Göteborg, Varberg och Uddevalla är öppna. Vi längtar efter att få äta in julen med er!

19 September 2022

GIL på Bokmässan

Premiär på Bokmässan i Göteborg för GIL:s nya album med serier av funktionsvarierande kvalitet, en bok i samarbete med tio av Sveriges främsta serietecknare.

Anders Westgerd sitter vid arkadspel och spelar.

5 September 2022

Världens första höj- och sänkbara arkadspel

Nu finns världens första höj- och sänkbara arkadspel (tror vi) på GIL:s kontor på Mölndalsvägen i Göteborg! Kom in och testa!

29 August 2022

En riktig höjdare

På morgonen den 12 augusti 2022 byggde GIL upp ett sju meter högt torn på platsen framför Hotel Avalon i centrala Göteborg. Strax därefter lät vd:n Anders Westgerd hissa upp sig till toppen. Där satt han sedan i nästan nio timmar en het augustilördag.

26 August 2022

Bo med rabatt på Gothia Towers

Du som är personlig assistent, arbetsledare eller assistansberättigad i GIL har 20 % rabatt när du bor på Hotel Gothia Tower.

Anders Westgerd skrattar, mest himmel i övrigt.

24 August 2022

Boka gratis föreläsning om funktion

Boka en gratis föreläsning med Anders Westgerd. Anders kommer till er skola/organisation eller så kör vi online. Temat är tillgänglighet och bemötande utifrån funktion – utan att bli tråkigt!

Tre personer gör segergest, en av den sitter i elrullstol. Parkmiljö.

18 August 2022

Personaladministratör till GIL

Är du intresserad av personalfrågor, har god systemvana och trivs bra med att ha mycket kontakt med människor? Sök jobbet som HR/personal-administratör och komplettera vårt HR-team!

Mattias Loveson, står vid havet och pratar i telefon, han ser glad ut.

8 July 2022

Ta en glass med Mattias!

Ring Mattias om du är nyfiken på om GIL skulle kunna vara något för dig och din personliga assistans. Möts där det passar dig, kanske i glasskiosken?!

En maskotfigur med munskydd och virusliknande form.

8 July 2022

Corona-information

Smittspridningen ökar från låga nivåer. Du som är sjuk stannar hemma och du som känner dig arbetsför kan arbeta. Det kan finnas andra rekommendationer på arbetsplatsen.

Hampus Magnusson och Anders Westgerd, båda sitter i rullstol på hållplats med spårvagnar i bakgrunden.

1 July 2022

När Hampus Magnusson (M) satt i rullstol

Att ha praktisk lärdom av hur olika miljöer i städer påverkar människor med funktionsnedsättningar är en bra grund för att fatta sunda och rättvisa beslut. Därför testade Hampus Magnusson (M) att gå på stan i rullstol

Hand håller i plastkort som det står Personlig assistent och GIL på.

28 June 2022

Assistentkort & ledsagarintyg

På vissa ställen krävs ett intyg för att assistenter ska komma in gratis eller för att man ska kunna erhålla ledsagarpass eller köföreträde. Ta reda på vad som gäller dit du ska, om du är ute i god tid finns det chans att vi kan hjälpa till!