ASSISTANS

Övergripande om assistans hos oss

GIL samordnar personlig assistans utan vinstintresse sedan 1989. Vi utgår från att personer med assistans själva bäst förstår sina behov och hur assistansen ska utformas. Det är i denna filosofi som hela vår verksamhet tar avstamp.

Vi är en assistansanordnare utan ekonomiskt vinstintresse. Du har fullständig insyn i assistansekonomin, för att det ger en bättre personlig assistans. Vi har en låg och fast administrativ kostnad (20 kronor för alla!).

En assistansanordnare som GIL, som ägs och drivs av människor med funktionsnedsättning, har en kompetens som är svår att slå! Alla i GIL:s styrelse har egen funktionsnedsättning. GIL:s VD har assistans. Flera på kontoret har funktionsnedsättning / personlig assistans. Ytterligare anställda på kontoret har erfarenhet av personlig assistans antingen för att de är föräldrar till ett barn med assistans eller så har de själva arbetat många år som personlig assistent.

nästa steg

HA assistans

Hos oss går inga pengar till vinstutdelning. GIL ägs och drivs sedan 1989 av människor med funktionsnedsättning, vi vet vad vi sysslar med!

Läs mer

nästa steg

VA assistENT

Som personlig assistent stödjer du en person med funktionssättning att leva det liv hen själv vill leva. Ett yrke att vara stolt över!

Läs mer

GIL har idag ca 270 assistansberättigade och ca 2000 anställda (24:e största privata arbetsgivaren i Göteborg 2015). Vi har kontor i Göteborg, Varberg och Uddevalla. Merparten av de som valt GIL bor i Skåne, Halland, Västra Götaland, Dalsland och Värmland.

Och glöm inte – att byta assistansanordnare är inte svårt.  Vi sköter nämligen (nästan) allt!

Kommande utbildningstillfällen

Det finns inga kommande events

Kommande Events

Det finns inga kommande events