Alla nyheter
12 November 2020

Hitta in i handböckerna och andra digitala verktyg

Alla vägar bär till Rom brukar man säga, men inte alla. Några av dem leder in i våra handböcker och digitala verktyg. Här talar vi om var du hittar dem och vad du gör om du tappat ett eller annat lösenord.

En person som står med kompass och karta vid en orienteringskontroll

Handböckerna innehåller mycket av det man kan behöva veta om rättigheter och skyldigheter som personlig assistent, och där finns också en samling guider, vägledningar och checklistor för att kunna vara den ultimata arbetsledaren! Dessutom blanketter, formulär, policys och tidigare nyhetsbrev och annat man kan behöva. Här är några av vägarna, det vill säga länkarna och inloggningsuppgifterna om vi ska tala klarspråk.

HANDBÖCKERNA VIA Primass

På dator: Om inte länkarna redan ligger öppna till höger på startsidan – klicka på den lilla blå texten “Dokument & hjälp” i den stora nyhetens övre högra hörn. När den lilla rutan öppnats så hittar du länkar till arbetsledarens och assistentens handböcker. Observera att det bara är Assistenthandboken (direktlänk) som leder direkt in i handboken utan lösenord. Att det är så beror på att startsidan med länkar är tillgänglig för alla i Primass. Arbetsledarhandboken (lösenord) ska bara behörig arbetsledare ha till tillgång till.

På Ipad / platta / mobil: Om inte länkarna redan ligger öppna när scrollar ner längst ned på startsidan under alla nyhetsnotiser så gör du som ovan – klicka på den lilla blå texten “Dokument & hjälp” så öppnas fönstret med hjälplänkar längst ned på sidan, under alla nyhetsnotiser (även om det inte ser att att hända något).

HANDBÖCKERNA VIA Knapptid

Klicka på Arbetsledar- alternativt Assistenthandboken i vänstermenyn. Du kommer in utan lösenord (direktlänk) men landar först på en portalsida. Klicka på den grå rutan PERSONALHANDBOK: Handbok för GIL:are. Inne!

HANDBÖCKERNA VIA hemsidan (gil.se)

Välj Min sida i huvudmenyn. Klicka på den knapp som rör din roll – arbetsledare eller assistent. Klicka på Primass eller Knapptid. Klicka på respektive handbok. Eftersom hemsidan är öppen för alla att surfa runt på så finns ingen direktlänk till handboken här, utan du får logga in med hjälp av lösenord och användarnamn (som alltid kommer med i senaste nyhetsbrevet).

lösenord till PRIMASS, Knapptid & Handböckerna

Handböckerna Gemensamt lösenord och användarnamn utifrån roll. Direktlänkar och inloggningsuppgifter till respektive handbok ligger inlagda i nyhetsbrevet, både bland notiserna samt längst ned i den gröna sidfoten. Det kan se ut som en kan byta lösenord. Gör inte det, då kommer ingen alls in och vi får ett meddelande om att ett försök till löseordsbyte gjorts. Vi får då gå in och byta tillbaka till det gemensamma lösenordet igen. Onödigt.

Sen är det ju ingen dum ide att använda handboksapparna. Där loggar du in med det gemensamma lösenordet första gången du använder appen, sen behöver du inte göra det igen. Då går det av sig själv. Det finns två appar, den en heter “Simployer” och den andra heter “Handböcker”.

Skulle du gå vilse eller inte bli insläppt i handböckerna hör av dig till mika@gil.se så hjälper hon dig in.

Knapptid & Budgetverktyget Personliga lösenord, samma som för gamla Min sida. Har du förlorat inloggningsuppgifterna så kontaktar du våra personaladministratörer Therese 031-63 21 95 och Elma 031-63 21 76.

Primass Personliga lösenord. Har du förlorat inloggningsuppgifterna så klickar du i första hand på raden “Hjälp! Jag har glömt mitt lösenord?” som ligger under inloggningsknappen. Då får du instruktioner för hur du ska göra och kan byta till ett nytt. Men, om du skriver in fel lösenord fler än fem (5) gånger så kommer du bli utelåst från Primass och kan inte göra något alls. Då kontaktar du personaladministratörerna Therese 031-63 21 95 och Elma 031-63 21 76 som låser upp din konto igen. Man kan alltså inte återställa sitt lösenord sedan man låst sig helt ute.

Tips Lägg gärna upp länkarna till viktiga sidor som favoriter i webbläsarens bokmärkesfält, så kommer du snabbt åt det du behöver.