Alla nyheter
06 April 2020

GIL lanserar mongo-öl

Nu finns mongo-öl på Systembolaget. Det är som du säkert redan räknat ut en uppföljare till CP-ölen, Retard beer och Störd Stark. Mongo är precis som CP och Retard ord folk slänger sig med när de ska beskriva något som inte funkar eller är dåligt. Rätt träligt tycker vi, att blanda in funktionsnedsättningar och diagnoser när man pratar skit, som att din diagnos avgör om du fungerar eller inte. Så nästa gång du slänger dig med ord som mongo, då tar vi för givet att du just beställt en öl och att du genom det visar support för det faktum att vårt samhälle borde vara för alla.

Nu finns GIL:s nya öl Mon goût på Systembolaget! Mon goût uttalas “mongu” och betyder “min smak” på franska.

Mongo är precis som CP och Retard ord folk slänger sig med när de ska beskriva något som inte funkar eller är dåligt. Rätt träligt tycker vi, att blanda in funktionsnedsättningar och diagnoser när man pratar skit, som att din diagnos avgör om du fungerar eller inte.

Nä, vi kan väl vara överens om att alla människor fungerar, fast olika. Och att det är helt okej, faktiskt rent av hela tjusningen!

Så nästa gång du slänger dig med ord som mongo, då tar vi för givet att du just beställt en öl och att du genom det visar support för det faktum att vårt samhälle borde vara för alla.

Ett samhälle för alla, det är nämligen just precis vår smak!

Mon goût är en New England IPA med fruktiga och blommiga smaker, den finns att beställa på Systembolaget eller köpa direkt i butikerna på Linnégatan, Kapellplatsen, Avenyn, Kungstorget och Sisjön (Göteborgsbutiker allihopa).

Texten på flaskan:

You might think I’m slow but pardon my French… I am f**cking sick and tired of the pace at which we are moving towards a society for everyone, regardless of (dis)ability. It might sound slimy but we need to do this together. We have neither flag nor ribbon, but we have this beer. A statement, for support. A society for everyone is exactly ”my taste”!​”