Alla nyheter
03 June 2021

2021 års stipendiater utsedda

Det råder stor aktivitet i Stiftelsen och Fonden till Rolf Bergfors minne alldeles innan maj går över i juni varje år. Då skall en handfull personer utses och tilldelas stipendium med syfte att främja det fria självständiga livet och förverkligandet av drömmar som för dit. I år har Stiftelsen till Rolf Bergfors minne valt ut fem olika personer som får stipendium för att ge stöd vid juridiska tvister, utbildning inom musikbranschen, en skrivkurs, en inspirationsresa till en mun- och fotmålare samt en ramp som möjliggör besök i naturen.

Bilden visar en glad person i sommarhatt som ropar grattis

I år kunde vi på grund av coronapandemin inte dela ut stipendierna på GIL:s årsstämma som traditionen bjuder. Istället skickar vi diplom, stiftelsens symbol i form av en ekorre ? i plysch och blomstercheckar till var och en av de utvalda stipendiaterna. Tills nästa år hoppas vi på många ansökningar och att vi åter igen kan dela ut stipendier på GIL:s årsstämma för de som kan komma till Göteborg.

? ? Vi gratulerar Lars Björk, Helena Grenholm, Ingeborg Östling, Inger Jacobsen och Kulturföreningen Bunkern som delar på 100 000 kronor. ? ?

Stipendierna tillkännagavs i början av juni 2021.

NY CHANS NÄSTA ÅR!

Har du idéer eller vill nominera en person eller ett initiativ som behöver ett extra tillskott pengar så har du gott om tid på dig för att samla tankarna och skriva en stipendieansökan inför nästa ansökningsomgång våren 2022.

Allt du behöver veta om Rolf Bergfors och fonden till hans minne.

Skicka din ansökan eller nominering till Stiftelsen Fonden till Rolf Bergfors minne,
c/o GIL
Box 24 061
400 22 Göteborg