Alla kampanjer
31 October 2019

Fuckers who function

Fuckers Who Function är ett initiativ som vill lyfta att en funktionsnedsatt person kan vara lika mångfacetterad som vem som helst. Alla har dåliga sidor, osköna åsikter och brister. Men varje dag hamnar vi i skuggan av vår funktionsvariation. Vi antas vara en generisk grupp, utan personligheter, intressen eller drömmar – att vi alla är snälla, lite dumma och hjälplösa. Detta kallar vi för den fördomsfulla snällheten. 

Men det är ju helt fuckat att vi blir ihopklumpade till en och samma grupp! För att alla ska förstå det påkallar vi uppmärksamhet och säger att här finns alla personligheter. Bra som dåliga. Mångsidiga och komplexa. Precis som i resten av samhället.

JOIN THE FUCKERS WHO FUNCTION!

Fuckers who function vill visa att människor med funktionsnedsättningar är lika mångfacetterade som vem som helst genom att peka på att  även vi kan vara riktiga as med usla åsikter. Några av dem har vi samlat ihop på dessa klistermärkena. Du får gärna vara med och sprida dem vidare när du känner dig less på att bli förminskad till en stereotyp. Skicka mail till kontor@gil.se eller skriv till oss på Facebook, så kommer klibbor-kollektionen till dig på posten!

Dekalerna finns med sex olika citat:

  • Jag catfishar på Tinder
  • Jag gifte mig för pengarnas skull
  • Jag pissar ner offentliga toaletter
  • Jag lämnade en hel påse petflaskor på Kebnekaise
  • Jag stoppar glasbitar i äpplen på affären
  • Jag vänder streckkoden åt fel hål i kassan

HUR GÖR MAN?

Sätt upp klistermärket i anslutning till en rullstolssymbol. Dessa återfinns ofta vid parkeringsplatser, entréer, toaletter, hissar, på bussar och spårvagnar. Du får jättegärna posta bilder på sociala medier, tagga med #fuckerswhofunction så att vi kan hitta och njuta av allt ni gör!

Dekal vid rullstolssymbol på hiss: Jag lämnade en hel påse petflaskor på Kebnekaise

BLI EN RIKTIG FUCKER, BÄR TYGVÄSKA MED ATTITYD

Till lyckliga utvalda har vi också riktigt fet merch: snygga totebags med heta åsikter. Väskan finns med tre olika citat:

  • Jag catfishar på Tinder
  • Jag gifte mig för pengarnas skull
  • Jag pissar ner offentliga toaletter

På baksidan står det:

Fuckers who function
Funktionsnedsatta är mångfacetterade som vem som helst. Alla har dåliga sidor och osköna åsikter. Men vi hamnar i skuggan av vår funktionsvariation. Vi antas vara generiska, hjälplösa och utan intressen. Det är helt fuckat.

Tygpåse med mycket text.